Commerciele Club Ooststellingwerf
Commerciele Club Ooststellingwerf
 

Koploper logoTaxi Kort wint Koplopersproject

9 oktober 2013

Duurzaamheid is belangrijk voor ondernemers in Ooststellingwerf.

Dat bleek woensdagavond uit de opkomst en het enthousiame tijdens 'Ooststellingwerf draait door'. Tijdens deze talkshow presenteerden de huidige vijf Koplopers hun resultaten en stelden de nieuwe Koplopers zich voor.

Koploperprijs Taxi Kort 2013Gespreksleider was Gerrit Hofstra, bekend van Omrop Fryslân, zijn tafelheer was wethouder Jan Henk Veenhouwer. Zij spraken met Koploper-bedrijven en experts over duurzaamheid. Het ging daarbij onder andere over energieverbruik, afvalscheiding en transport.

Er werden twee prijzen uitgedeeld. Taxi Kort won de juryprijs van het Koploperproject. Op de foto hierboven ziet u de prijswinnaar Ale Kort (midden) met wethouder Jan Henk Veenhouwer (links) en Jaap de Vries van DGMR. In de jury zaten wethouder Jan Henk Veenhouwer en Jaap de Vries en Marlies Ballemans van DGMR. Net als de vier andere bedrijven (Oenema BV, Boonstra Transport, Iedema Stoffering en Bakker Nijstad) en de gemeente zijn zij bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Transportbedrijf Boonstra uit Haulerwijk heeft de publieksprijs gewonnen.

U kunt hieronder het interview met Ale Kort bekijken over het Koplopersproject.
 
In onderstaande film komen alle deelnemers aan het Koploperproject aan het woord en vindt u ook meer informatie over het project.
Daarnaast stelden de nieuwe Koplopers zich aan de zaal voor. Hun verwachtingen en plannen voor het komende jaar kwamen aan het licht.

De nieuwe koplopers zijn:

Appelscha Outdoor
Graafstra Mechanisatie
Camping D'Elf Ieken
• Houtdrogerij Friesland
• De Wit Oldeberkoop
Aannemersbedrijf J. de Jong BV
De Samenwerking
Tandartspraktijk Adding
Installatiebedrijf De Haan

Koploperproject

Vanuit gemeentelijk Milieubeleid wordt duurzaam ondernemen als belangrijk ervaren. Het koploperproject wordt daarom gestimuleerd door de gemeente. Binnen het koploperproject worden deelnemende bedrijven doorgelicht op het aspect duurzaamheid/MVO door een gespecialiseerd bedrijf DGMR uit Drachten. Na de doorlichting weet het bedrijf hoe het er voor staat op het gebied van MVO (People, Planet Profit) en gaat concreet aan de slag met duurzamer werken.