Commerciele Club Ooststellingwerf
Commerciele Club Ooststellingwerf
 

Geslaagde bijeenkomst met Arko van Brakel

Op maandag 28 oktober ontving de CCO Arko van Brakel als spreker. In zijn presentatie vertelde hij dat de crisis niet bestaat, maar dat dit een stormachtige overgang is naar de nieuwe werkelijkheid. De economie transformeert naar een WEconomy!

Tijdens deze bijeenkomst had de CCO tevens diverse leden te gast van de Commerciële Club WeststellingwerfNetwerk OverWerkenOndernemerskring OpsterlandOosterwolde PromotionOndernemers Vereniging AppelschaHandelsvereniging Donkerbroek, Ondernemersvereniging Haulerwijk en Ondernemersvereniging Oldeberkoop.

De CCO heeft tijdens de presentatie filmopnamen gemaakt. Een samenvatting hiervan is te zien in de volgende film.


Meer informatie over Arko van Brakel

Arko van Brakel (1968) is één van de oprichters van Euronet Internet, de eerste commerciële internetprovider van Nederland. Hij startte het bedrijf in 1993 samen met Simon Cavendish. Euronet Internet was het eerste bedrijf ter wereld dat internet in een doos deed en in computerwinkels te koop aanbood. In 1998 werd het bedrijf verkocht aan France Telecom en de activiteiten gingen later op in Wanadoo.

Van Brakel is "serial entrepreneur": hij startte bijvoorbeeld reclame, EuroNet, REvents (doorstart van NetEvents), PuntEdu dat later opging in The Mediator Group en Nieuwe Helden. Deze bedrijven kenden succes, maar mislukte startups waren er ook: Jamby en Databarn. Nieuwe Helden is zijn nieuwe bedrijf en tevens de titel van zijn boek, over de nieuwe economie, dat hij samen met Marcella Bremer schreef.

Van Brakel is getrouwd met José en heeft twee kinderen: een dochter en een zoon.
In januari 2009 is het tweede boek van Van Brakel uitgekomen met de titel "Iedereen Ondernemer".

Interessante links over Arko van Brakel:
Zijn bedrijf Nieuwe Helden
Het boek Nieuwe Helden
Het boek "Iedereen Ondernemer"

Tijdens deze bijeenkomst had de CCO tevens diverse leden te gast van de Commerciële Club Weststellingwerf, Netwerk OverWerken, Ondernemerskring Opsterland, Oosterwolde Promotion, Ondernemers Vereniging AppelschaHandelsvereniging Donkerbroek, Ondernemersvereniging Haulerwijk en Ondernemersvereniging Oldeberkoop.