Commerciele Club Ooststellingwerf
Commerciele Club Ooststellingwerf
 

Startmanifestatie DO! daverend succes onder geheel Ooststellingwerf

Oosterwolde, 11 oktober 2016 – Op 10 oktober heeft de kersverse Stichting DO! haar daadkracht bewezen met de startmanifestatie op de dag van de Duurzaamheid.

MANIFESTATIE DO 2

Op de dag van de duurzaamheid was het druk in Oosterwolde. In het voormalige Rabobankgebouw aan de Veengang 1 (hoek Venekoterweg) werd de Startmanifestatie van de Stichting DO! georganiseerd. Voorafgaande aan het evenement was het spannend, spannend omdat DO! geen idee had hoe het zou leven in de gemeente Ooststellingwerf en hoeveel belangstelling ze mochten verwachten.

Collectief gevoel
De startmanifestatie werd bezocht zoals gehoopt. Het was zelfs druk en iedereen was aanwezig: inwoners, bedrijven, onderwijs en overheid. Er was een opkomst jong tot oud, die iets met duurzaamheid had, of er juist meer over wilde weten. Mede-oprichter en secretaris van Stichting DO, Ale Kort zei na afloop: ’Het allermooist vond ik het collectieve gevoel dat we onze gemeente ook daadwerkelijk duurzamer moeten en kunnen maken’

Projecten en standhouders
Er waren standhouders uitgenodigd die zich al dagelijks inzetten voor duurzaamheid en er werd een lokaal- en duurzame- maaltijd genuttigd. De avond werd geopend door de dagvoorzitter Lars Oostveen en oprichter en mede-initiatiefnemer Kees (C.J.) van der Graaf. Inspirerende sprekers kregen de gelegenheid om over hun duurzame gerealiseerde projecten te presenteren en anderen te inspireren.

Inwoner, bedrijf, onderwijs en overheid
Zo vertelden de scholieren van het Stellingwerf College Ooststellingwerf over haar Solar Boat en vertelde Studentencoöperatie SAMEEN over het Koploperproject, werd er kort maar krachtig verteld over de ambities van Emotiondag 2017 en deelde de Gemeente haar visie over Energieneutraliteit 2030.

Stichting DO!
Stichting DO! is een stichting die zich inzet om Duurzaamheid te bevorderen in de Gemeente Ooststellingwerf. De stichting helpt met onderzoek doen naar de haalbaarheid van duurzame projecten, helpt met subsidie verlenen en staat garant voor de afgesproken kwaliteit tegenover subsidieverstrekkers. DO! is hét duurzaamheidsplatform, en brengt mensen, ideeën en uitvoerders samen. Voor en door Ooststellingwerf.

DOE-raad
De stichting is opgericht naar aanleiding van het succesvolle Koploperproject dat meerdere bedrijven in de gemeente heeft helpen verduurzamen.

De stichting heeft naast het bestuur, dat bestaat uit Kees (C.J.) van der Graaf, Kees Gorter en Ale Kort, ook een DOE-raad opgericht. Deze raad wordt vertegenwoordigd door zowel lokale - overheid, als - onderwijs als -ondernemers.

MANIFESTATIE DO