Commerciele Club Ooststellingwerf
Commerciele Club Ooststellingwerf
 

Bezoek Ecomunitybox 28 september 2015

Op maandag 28 september vond de 1ste ledenbijeenkomst van het CCO na de zomer plaats. Deze avond stond in het teken van ‘Samenwerken aan innovatie’. Op Ecomunitypark in de Ecomunitybox werden de leden door Anne Jan Zwart op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen die zich op Ecomunitypark voordoen.

Ecomunitybox

Daarnaast werd er middels een aantal interviewgesprekken duidelijk gemaakt waar er kansen liggen voor MKB’ers in samenwerking met het MBO en HBO op het gebied van innovatie. Zo werd er door Paula Bijvoets, contactpersoon Nordwin College/Friesland College, de nieuwe vorm van leren toegelicht namelijk; regioleren. Door middel van het opdoen van praktijkervaring in het werkveld leren studenten hoe het vak precies in elkaar steekt. Daarnaast gaf Frank van Hout, College van Bestuur Friesland College, een duidelijk beeld weer van de praktijkroute van het Friesland College. Binnen deze route leren studenten het vak in de praktijk en volgen waar nodig ondersteunde lessen. Ze lopen dus geen stage maar zijn echt lerend in de praktijk. Dennis Carton gaf als projectmanager van TCNN duidelijke en concrete innovatie voorbeelden voor MKB’ers en de samenwerking met het HBO. Voortaan zal er elke donderdagmiddag een fysiek innovatieloket worden bemant door Myrna de Haan, junior projectmanager TCNN. Bedrijven met innovatievragen kunnen bij haar terecht en worden indien mogelijk doorverwezen en ondersteund in de ontwikkeling van innovatie.  Mocht u interesse hebben in verdere een oriëntatie op innovatie dan kunt u zich aanmelden voor een sessie van drie avonden rondom ondernemingstrategie en innovatie.

Wilt u contact opnemen met één van deze geïnterviewden of heeft u vragen of interesse in Ecomunitypark? Raadpleeg dan de  onderstaande contactgegevens;

Ecomunitypark
Deborah Goeree (projectmedewerker)
06-20606619

www.ecomunitypark.com

Nordwin College/Friesland College
Paula Bijvoets (contactpersoon Nordwin College/Friesland College)

Nordwin College; http://ecomunitypark.com/samenwerking/onderwijs/nordwin-college
Friesland College; http://ecomunitypark.com/samenwerking/onderwijs/friesland-college

TCNN
Myrna de Haan (junior projectmanager)
050-5752828

http://ecomunitypark.com/samenwerking/partners/tcnn