Commerciele Club Ooststellingwerf
Commerciele Club Ooststellingwerf
 

Boonstra Transport BV loopt wereldwijd voorop

Eerste 44 Tons elektrische vrachtwagen gaat rijden in stad Groningen

Op 23-10-2015 kondigden wij de aanschaf aan van een unieke elektrische vrachtwagen. Deze zouden wij in eerste instantie op 23-04-2016 presenteren. In verband met leveringsproblemen is deze presentatie uitgesteld naar aanvankelijk 15-10-2016. In de afgelopen weken is gebleken dat onze leverancier niet tijdig aan de door ons gestelde leveringsovereenkomst kan voldoen waarop deze overeenkomst met wederzijds goedvinden is ontbonden.

Inmiddels hebben wij een nieuwe leverancier gevonden, die een bestaand concept heeft. Dit concept is modulair en kan op basis van de vereiste inzet aangepast worden. Voor de inzet van Boonstra Transport (trekker met 44 ton treingewicht) is een dergelijk voertuig nog niet gebouwd en derhalve kunnen we nog steeds spreken van een primeur.

Boonstra Elektro truck 9 2016

De trekker zal worden ingezet in de binnenstad van Groningen. Dit is niet alleen goed nieuws voor Boonstra. Ook de gemeente Groningen is verheugd met deze duurzame manier van bevoorrading in de stad. Inzet van dit voertuig past bij de ambities van de stad, vastgelegd in het Green Deal-akkoord: de afspraken om concrete stappen te zetten om vrachtvervoer duurzamer te maken door uitstoot van roet, fijn stof, CO2 en lawaai te verminderen.

De actieradius (range) van het voertuig is 100 km op een volle lading. Dit is ruim voldoende voor de door Boonstra geplande inzet van de truck. Het voertuig zal nog dit jaar gekentekend worden. De officiële presentatie is gepland op 27-05-2017 tijdens een open dag te Haulerwijk. Het thema van deze dag zal duurzaamheid zijn. Onlangs nam Boonstra een nieuw warehouse in gebruik waarbij zonnepanelen en aardwarmte voor een energie neutrale inzet zorgen.

In het realiseren van dit voertuig is Boonstra ondersteund door een aantal key leveranciers, te weten; DLL, Michelin, BP (Slump Oil), Art Systems, TVM en Wijlhuizen.

Op de laatste Bedrijfsauto RAI kocht Boonstra ook nog 15 stuks euro 6 voertuigen van het merk Scania. Deze voertuigen worden in Zwolle gebouwd en zullen in het eerste kwartaal van 2016 geleverd worden. Met deze aanschaf is het wagenpark van Boonstra (totaal 95 trucks en 150 medewerkers) voor 50% voorzien van de uiterst milieuvriendelijke euro 6 motoren.
Naast trekkende eenheden werden ook 13 nieuwe opleggers aangeschaft waaronder 3 hypermoderne security opleggers.