Commerciele Club Ooststellingwerf
Commerciele Club Ooststellingwerf
 

Presentaties MKB Noord en Circulair Friesland

24 oktober 2022

Onze bijeenkomst in oktober stond in het teken van VNO-NCW MKB Noord en Circulair Friesland. We waren te gast bij Grand Café Restaurant De Hildenberg in Appelscha. Na genoten te hebben van een heerlijke maaltijd, stonden er twee interessante presentaties op het programma.bijeenkomst 24 10 nr 3

Allereerst werd het woord gegeven aan Joyce Walstra, voorzitter van MKB Noord. Het is met een achterban van zo’n 4000 ondernemers en werkgevers de grootste ondernemersorganisatie van het noorden. Ook de CCO is lid. Dit lidmaatschap biedt het bestuur én de leden een netwerk, kennis en ondersteuning in (lokale) belangenbehartiging. Spelen er bijvoorbeeld zaken die voor het ondernemersklimaat in Ooststellingwerf van belang zijn, dan kunnen deze speerpunten door MKB Noord worden opgepakt. Volgens Walstra is Den Haag wel degelijk te beïnvloeden, als je maar samen een vuist maakt. „We proberen dicht bij de ondernemers in de regio te staan, zodat het ondernemersklimaat hier elke keer opnieuw versterkt wordt.”
Meer weten over de voordelen van ons lidmaatschap? Informeer bij een van onze bestuursleden.

bijeenkomst 24 10 nr 2

René van Dalen gaf een presentatie over Circulair Friesland. Hij is zelf al een aantal jaar lid van deze vereniging die vastbesloten is om in 2025 met Friesland één van de meest circulaire regio’s van Europa te zijn én een voorbeeld voor de volgende generatie. Zo’n circulaire economie ontstaat natuurlijk niet vanzelf. Er wordt daarom geprobeerd om ondernemers en creatieve professionals te activeren om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen. Daarvoor worden geregeld tracks gehouden. Zo start op 8 november in Noord-Nederland een CIRCO Track Bouw. Aanmelden kan via . Ook voor meer informatie kan via dit e-mailadres contact worden opgenomen.

bijeenkomst 24 10 nr 5